Semnificatia si istoria trandafirilor rosii

Ce este mai romantic si mai frumos decat un trandafir rosu? Aproape toata lumea stie (sau ar trebui sa stie) ca un buchet de trandafiri rosii este modul perfect de a-ti declara sentimentele de dragoste pentru persoana iubita. Indiferent ca celebrezi o aniversare, o nunta sau Valentine’s Day, nu exista nicio indoiala, trandafirii rosii sunt cei mai potriviti, datorita asocierii lor cu pasiunea, dorinta si, mai presus de toate, cu dragostea.

Simbolul trandafirilor rosii

In cultura occidentala, nu exista un simbol al dragostei si al frumusetii mai raspandit decat trandafirul rosu. Trandafirii rosii sunt intalniti peste tot: in poezie, literatura, arta clasica si filme contemporane.

Poetul scotian de renume, Robert Burns, a comparat dragostea cu un trandafir rosu, in poemul Red, Red Rose, iar "soldatii" din Alice in Tara Minunilor si-au pierdut capul pentru ca au pictat trandafirii rosii in loc de albi.


Aceste flori parfumate se gasesc in diferite nuante de rosu, venind, de asemenea, cu diferite sensuri simbolice. De exemplu, un trandafir rosu aprins semnifica dragoste, in timp ce unul visiniu inseamna dragoste care nu s-a materializat inca.

Istoria trandafirilor rosii

Trandafirul rosu si-a inceput istoria ilustra ca simbol al dragostei in iconografia greaca si romana, unde a fost legat de Afrodita, sau Venus, zeita iubirii. Mai tarziu, in timpurile crestine timpurii, a fost asociat cu virtutea Fecioarei Maria. De-a lungul istoriei sale, trandafirul rosu inca domneste ca simbol suprem al afectiunii si pasiunii.

Expertii floristi Floricudrag.ro ti-au pregatit cele mai creative si frumoase aranjamente cu trandafiri. Indiferent de spatiul destinat, aranjamentele cu trandafiri aduc prospetime si eleganta, fiind cadoul perfect pentru orice ocazie.

Comanda chiar acum aranjmente din trandafiri si ai livrare gratuita in Bucuresti si Ilfov.

Oct 29, 2015 +