Un sfat inedit pentru ingrijirea eficienta a orhideelor

Da, orhideea este o planta senzationala! Primim tot timpul intrebari de la persoane care au primit cadou o orhidee, si nu stiu cum sa o ingrijeasca sau sa o pastreze in viata o perioada mai lunga de timp. 


O greseala comuna pe care oamenii o fac este supra-irigarea orhideei. Acest lucru provoaca putrezirea radacinilor. Suprairigarea florilor vine ca un instinct natural, atunci cand florile nu au inflorit. In cazul orhideelor, acest lucru este fatal.

Iti prezentam un sfat extrem de util in ingrijirea orhideelor: „uda” orhideea cu cuburi de gheata, realizate din apa si hrana speciala pentru plante.

Aruncati o privire la acest videoclip, pentru a vedea cat de usor este acest proces.

https://www.youtube.com/watch?v=JPb642r-IT8

De ce ai nevoie pentru a crea aceste cuburi de gheata: tava pentru cuburi de gheata, un recipient (cana, ibric, etc.), hrana speciala pentru orhidee, un marker,putin scotch, apa, loc in congelator.

Cum procedezi:

  • Umpli cana cu apa de la robinet.
  • Adaugi o lingura de solutie speciala pentru orhidee.
  • Agiti solutia pana cand aceasta este bine amestecata.
  • Se toarna amestecul in tavita, umpland fiecare compartiment.
  • Se introduce tava in congelator.
  • Dupa ce s-au format cuburile de gheata, pune cate un cub, o data pe saptamana, la baza orhideei, deasupra pamantului. Cubul se topeste usor, distribuind cantitatea necesara de apa si nutrienti pentru o crestere sanatoasa a plantei.

Orhideea este una dintre cele mai frumoase plante exotice existente. Ea da un aspect elegant, plin de viata oricarui spatiu. Nu iti nega placerea de a avea o astfel de floare gratioasa si fermecatoare. Incearca acest sfat util si te vei bucura de orhideea ta mult timp de acum incolo.

Vezi descrierea si pretul buchetului aici: http://www.floricudrag.ro/112-buchet-de-flori-pale.html

 

Vezi descrierea si pretul buchetului aici: http://www.floricudrag.ro/98-buchet-orhideea.html

Nov 19, 2015 +