Importanta florilor in viata noastra

Florile, in viata noastra, ofera mult mai mult decat frumusete si miresme imbietoare. Florile, la fel ca copacii, au un rol esential in eliminarea dioxidului de carbon si a toxinelor din atmosfera. Pe langa asta, florile hranesc foarte multe animale. Pentru cei mai multi oameni, florile ofera simpatie, liniste si sunt o parte integranta a ceremoniilor vietii.

Peisagistica

Indiferent ca sunt in pamant, in ghiveci sau in glastra, florile aduc profunzime si frumusete oricarui peisaj sau decor. Conditiile atmosferice afecteaza calendarul florilor. Astfel, stim ca se apropie primavara atunci cand narcisele si lalele incep germinarea. Azaleele luminoase, pline de culoare, alunga pustietatea iernii, deoarece, infloresc cu mult inaintea inverzirii ierbii, anuntand, astfel, venirea primaverii.

Alimentatie

Florile au fost mult timp folosite la gatit de catre om. Pe langa asta, multe animale se hranesc, in mod deosebit, cu flori. Florile comestibile sunt adesea folosite ca garnitura pentru felurile principale de mancare sau ca parte a unei retete. Cele mai cunoscute flori comestibile sunt: coriandrul, gardenia, maghiranul, arpagicul, broccoli, hibiscus, etc.

Traditie

Florile sunt o parte importanta din viata noastra, atat in momentele dificile, cat si in cele vesele. In mod traditional, florile la inmormantari aduc un sentiment de liniste. Florile joaca un rol esential in tematica din cadrul nuntilor, botezurilor sau petrecerilor, fiind foarte importante in decoruri. Din punct de vedere psihologic, florile te pot ajuta sa reduci nivelul stresului si sa atenuezi anxietatea. Cel mai traditional mod de a-ti exprima recunostinta si dragostea pentru persoana iubita este printr-un buchet de flori.

Medicina

Multe flori sunt zdrobite si folosite in scop medicinal. Hibiscus Sabdarifa, numita si Roselle, este un exemplu bun de floare care serveste ca un laxativ eficient, fiind folosit de secole de fitoterapeuti si practicieni ai medicinei populare. Atat florile cat si frunzele pot fi utilizate in ceaiuri. Alte cateva exemple de flori folosite in medicina naturista: begonia, calendula, macul, crizantema, musetelul, papadia si multe altele.

Oct 29, 2015 +