De Halloween, creeaza ceva unic: Dovleci imbracati in flori

Cine spune ca decoratiile de Halloween trebuie sa fie axate doar pe scheleti, vrajitoare sau fantome?

Daca vrei sa faci ceva special de Halloween, atunci alege sa impodobesti dovlecii de sezon in culori de toamna fabuloase.

Inainte sa imbracam dovlecii de sezon...

Gandeste-te cat vrei ca decorul sa dureze. Dupa taiere, dovlecii rezista cateva zile, apoi mor, deshidratandu-se. In comert, exista substante care pot extinde durata de viata a unui dovleac pana la 10-14 zile. Daca vrei sa folosesti decorul la o petrecere, atunci nu taia dovleacul pana in ziua petrecerii. Alegerea dovleacului nu trebuie sa fie prea dificila, poti alege un dovleac alb, portocaliu sau verde, dupa preferinte.

Dovleacul netaiat – piesa centrala in cadrul unei mese

Un mod simplu de prezentare al unui dovleac este sa-l pui in centrul mesei. Suprafata neteda a dovleacului completeaza liniile detaliate ale florilor de toamna. Cumpara niste crizanteme mici, taie tulpina si fixeaza florile cu un adeziv pe suprafata dovleacului. In acest fel, te poti bucura de un decor superb de toamna, pe o perioada mai lunga de timp.

Dovleacul folosit ca vaza

Dovleacul poate fi folosit si ca vaza, deoarece confera un aer surpizantor de sofisticat. Cu partea de sus taiata si continutul eliminat, dovleacul retine apa timp de sapte zile. Decoratorii pun, de asemenea, in interiorul dovleacului curatat spuma de flori, pamant si chiar un recipient din plastic pentru a hidrata cat mai bine floarea. Secretul sta in obtinerea unui echilibru intre numarul de flori si marimea dovleacului. Poti folosi trandafiri, crini, crizanteme sau orice tip de floare care se potriveste cu culorile si tematica toamnei.

 

Oct 29, 2015 +