Cand si cum oferim flori ?

Adesea, din comoditate sau din lipsa de timp, cumparam flori la intamplare. Alegerea florilor potrivite si a mesajului potrivit, pot face insa diferenta dintre un gest frumos, de apreciat si unul de neuitat.

Sa oferi flori pare simplu, dar exista cateva reguli de bun-simt de care ar trebui sa tinem cont, daca vrem sa fim educati si manierati.

Cand oferim flori?

Florile se pot oferi la orice ocazie si eveniment si ori de cate ori vrei sa iti arati afectiunea, consideratia, iubirea pentru o persoana draga.

Ai observat ca atunci cand o persoana care primeste flori, mai ales cand nu se asteapta, brusc incepe sa straluceasca?

Cum oferim flori? Ce fel de flori sa oferim? Ce flori sa evitam si cand? Ce greseli sa evitam atunci cand vrem sa oferim flori?

Nu se ofera flori artificiale, care de cele mai multe ori sunt de foarte prost gust.

Florile se ofera cu cozile in jos.

Florile se ofera fara ambalajul in care le-am cumparat. Ambalajul are rol de protectie impotriva vantului sau a frigului si trebuie inlaturat inainte de a oferi buchetul de flori.

Florile se ofera in numar impar. La ceremonii funebre se dau flori in numar par.

Nu se duc flori barbatilor decat daca sunt la spital.

Nu ignorati importanta unui bilet sau a unei felicitari care acompaniaza un buchet de flori – este un detaliu important al cadoului.

Nu uita sa insotesti orice cadou cu o floare! "Chiar si pachetele sunt mai frumoase daca le ornam cu o crenguta de brad, cu o ramura de visc sau cu niste imortele", puncteaza Aurelia Marinescu in cartea de bune maniere.

Sep 14, 2015 +