Copacul Bonsai – ghid de ingrijire pentru incepatori

Ai admirat vreodata plantele si gradina altor oameni si te-ai intrebat: Oare cum reusesc sa mentina florile si plantele atat de frumoase si infloritoare? Nu te mai intreba! Mai jos, iti vom arata cum sa ai grija, fara prea mare efort, de un copacel bonsai.

Bonsaiul este o planta incantatoare, perfecta atat pentru acasa, cat si pentru birou. Desi are nevoie de ingrijire adecvata si atentie, nu lasa asta sa te sperie.

Iata cateva sfaturi despre cum sa aiba grija de bonsaiul tau:

Uda-ti bonsaiul!

Probabil ca se subintelege faptul ca trebuie udat, dar bonsaiul are cerinte foarte specifice de udare. Aproximativ o data pe saptamana (atunci cand solul este complet uscat) scufundati intreaga planta intr-o galeata sau intr-un bazin cu apa. Odata ce bulele de aer s-au ridicat la suprafata, Bonsaiul a absorbit suficienta apa.

Umiditatea este, de asemenea, un aspect important pentru starea de sanatate a copacelului. De obicei, bonsaiul vine insotit de o tava de umiditate, care ajuta la cresterea nivelului de umiditate si protejeaza suprafata de birou sau de masa pe care este amplasat.

Unde sa asezi copacul Bonsai

Copacul Bonsai aduce un simt natural si linistitor pentru orice spatiu de locuit. Din moment ce nu este tehnic o planta, ci un copac, aduce un plus unic si feeric intr-o camera sau intr-un spatiu in aer liber. Trebuie sa va asigurati ca acesta primeste indeajuns de multa lumina naturala de la soare, asa ca puneti-l in apropierea unei ferestre.

Avand in vedere ca bonsaiul este cunoscut pentru efectul sau linistitor, acesta este perfect si pentru un spatiu de birouri.

Tunderea ramurilor

Prin tunderea ramurilor bonsaiului, ii dai forma dorita, ajuti ramurile si tulpina sa se ingroase si sa fie mai puternice si, totodata, ramurile vor face noi muguri.

Utilizati clestele special pentru bonsai (nu foarfece!) pentru a indeparta orice ramura moarta. Taierea Bonsaiului este considerata o forma de arta, motiv pentru care acest mic copac este un cadou perfect pentru prietenii creativi.

Alegerea pamantului

Nu orice tip de pamant este potrivit pentru bonsaiul tau. Gaseste un tip de pamant care se scurge rapid, dar care reuseste sa-si pastreze apa. De asemenea, trebuie sa contina particule mici pentru a asigura o aerisire adecvata, permitand oxigenului sa ajunga la radacini.

Exista, pe piata, soluri speciale pentru bonsai. Este imperativ sa adaugi ingrasamant in pamant, in timpul sezonului de crestere.

Nov 19, 2015 +